Språkskole: På tur til Manchester

Help

Hei, jeg heter Luna Moen Dalviken og går første året på Notodden videregående skole. Da jeg først fikk vite at jeg hadde dysleksi på slutten av barneskolen, ble jeg veldig lei meg. Jeg hadde ikke lyst til å ha lese- og skrivevansker i det hele tatt!

FORNØYD ELEV: I oktober arrangerte Dysleksi Norge språkskole for ungdommer i Manchester, England. Luna Moen Dalviken var en av deltagerne, og her har hun skrevet om hvordan hun opplevde reisen. Teksten er hentet fra Facebook-siden til Dysleksi Øvre 
Telemark. (Foto: Privat)

Så meldte vi oss inn i Dysleksi Norge, i verdens beste lokallag, og plutselig så var det ikke så ille å ha dysleksi likevel. Jeg har vært med på alt av aktiviteter, og føler meg så heldig som kan være med å klatre på Høyt og Lavt, kjøre go-cart, ri, hundekjøring og slalåm – men det jeg har vært med på nå, er det kuleste!

Jeg har reist til England på språkskole i høstferien sammen med andre ungdommer! Jeg var ganske så spent da jeg møtte opp på Gardermoen og møtte de andre, men så lett det var å bli godt kjent!

Vi hadde kjempegode lærere som virkelig kunne dysleksi, og startet hver dag med frokost, før vi gikk til undervisning fra ni til tre (med pauser). Jeg syntes vi lærte masse nyttig! Vi jobbet med hvordan man bruker Lingdys og Babbla, vi jobbet i par og gjorde mange lærerike, sosiale og morsomme øvelser. Det beste er at jeg vet jeg får bruk for dette videre på skolen.

Fra tre til sju gjorde vi mange forskjellige aktiviteter. Vi var på et overraskende morsomt museum, de som ville på Old Trafford, gjorde det, og vi kunne shoppe. Hver kveld gikk vi ut og spiste på ulike restauranter. Vi sjekket ut alt fra engelsk pub til japansk restaurant med en skikkelig kul kokk. Vi dro på søndag og kom hjem på fredag, og dagene fløy av sted.

Les mer om språkskolen her!

Hvorfor bli med på språkskole neste år?

Det høres kanskje litt vilt ut å bruke høstferien på å reise på språkskole, men her skal jeg gi deg noen gode grunner til at du kanskje bør vurdere det:

  • Alt vi lærte, var veldig nyttig. Jeg var ikke veldig god på Lingdys da jeg dro, men nå vet jeg faktisk hvordan jeg skal bruke det til å få bedre resultater på videregående både i norsk, engelsk og fremmedspråk.
  • Jeg lærte å skanne tekst med Google Translate. Det er kjekt fordi man kan bruke mobiltelefonen som et verktøy for å skanne og lese opp tekster. Det er med på å forbedre leseforståelsen.
  • Jeg fikk snakket engelsk da vi var rundt omkring.
  • Jeg ble kjent med mange andre ungdommer fra hele landet, og jeg kommer til å holde kontakten med flere.
  • Lærerne var veldig dyktige, de kunne masse om dysleksi og hjelpemidler, og de var gode på å lære det bort.
  • Vi bodde sentralt på et youth hostel med gangavstand til mye, og Manchester er en fin by!
  • Vi ble veldig godt passet på samtidig som vi fikk gå rundt på egen hånd tre og tre.
  • Anbefaler alle å dra!