Help

Påddkast

Dysleksi Norges Påddkast er en podkast for folk med dysleksi, dyskalkuli og spesifikke språkvansker. Du kan lytte direkte til episodene via Spotify, iTunes eller Soundcloud. Sesong 1 av Påddkast-prosjektet er blitt realisert med økonomisk støtte fra Extrastiftelsen og LNU.

Sesong 7 episode 5: Teknologien endret livet til Magnus!

Magnus Nohr, førstelektor i IKT og læring ved Høgskolen i Østfold, kjente selv på kroppen hvordan dysleksien og bruk av hjelpemidler gjør at man havner litt utenfor flokken.

Hør episoden her

Sesong 7 episode 4: Johanna var et stille problembarn

– Hver gang jeg kjører forbi skolen viser jeg fortsatt fingeren, sier Johanna Martinsen Brygfjeld.

Dysleksien preget Johanna Martinsen Brygfjelds skolegang. Hun kjente ikke på mestring i noen fag, så hun stirret for det meste bare ut av vinduet.

Hør episoden her

Sesong 7 episode 3: Jarle drømmer om å lande på månen

Jarle Steinberg jobber med bemannet romfart og drømmer om å lande på månen. Hvor realistisk er egentlig det målet? Til Jarles søsters fortvilelse blir det stadig mer sannsynlig, mener han selv.

Hør episoden her

Sesong 7 episode 2: Universell utforming for lesere

Førsteamanuensis Gerd Berget har forsket på universell utforming for lesere med dysleksi og utviklingshemming. Hun ønsker at man skal slutte å bruke begrepet lettlest, og at alle former for lesing bør likestilles.

Hør episoden her

Sesong 7 – episode 1: Maaike om arvelig dysleksi

Maaike Visser har alvorlig dysleksi. Hun har også en far med dysleksi, og to barn med dysleksi. Som sykepleier er hun opptatt av det arvelige ved vansken. Som mor gjorde hun alt hun kunne for å hjelpe sønnen med å lære å lese. Det resulterte i et eget læringssystem.

Hør episoden her
Gina Wilhelmsen i sauefjøs

Sesong 6 – Episode 4: Gina følte seg dum før hun fikk diagnose

Gina Wilhelmsen (22) har spesifikke språkvansker (DLD), dyskalkuli og dysleksi. Selv om hun ble meldt inn til PPT da hun var fire år, tok det lang tid før hun fikk diagnosene.

Hør episoden her

Sesong 6 – Episode 3: Dyskalkuli satte en stopper for Birgittes utdanning

Birgitte Hornnes (20) har alltid vært flink på skolen, og på videregående fikk hun femmere og seksere i alle fag – med unntak av matematikk. For Birgitte har dyskalkuli.

Hør episoden her

Mads Clemmetsen om å rette på skrivefeil

Mads Clemmetsen (26) er håndverker og influenser. Selv om Mads aldri har likt å skrive, skriver han innlegg om oppussing på sosiale medier hver dag.

Mads opplever ofte at folk retter på skrivefeilene hans.

Hør episoden her
Forfatter Anna fiske smiler ved et skrivebord

Sesong 6 – Episode 1: Anna Fiske er prisvinnende forfatter og har dysleksi

Møt prisvinnende fortatter og illustratør Anna Fiske! Hun skriver bøker for barn og voksne som er lette å lese og forstå. Anna Fiske har selv dysleksi, og mener dysleksien har gjort at hun må tenke ekstra nøye på ordene når hun skriver.

Hør episoden her