Kursopplegg til “Den digitale verktøykassa”
Denne kategorien er for frivilligeKursopplegg til "Den digitale verktøykassa"
Basert på prosjektet "Den digitale verktøykassa - hvordan lærer jeg best?".
Denne guiden er laget for å være en veiledning til fylkes-, region og lokallag som vil lære barn og unge om den digitale verktøykassa. Her har dere forslag til fire aktiviteter som kan organiseres for medlemmene. Aktivitetene kan brukes på egne workshops, sammen med aktiviteter eller leirer osv. Målgruppa er barn mellom 9 – 13 år, men kan brukes av alle.
Det er viktig at opplæringen blir lystbetont og er på barnas prinsipper. Dette kan være en fin aktivitet å gjøre sammen, så foreldre kan også gjerne delta. Aktivitetene er bygd på filmer som ligger på YouTube.
Nederst i denne artikkelen finner du en oversikt over de filmene som er laget i prosjektet.
Forberedelser
Hva må dere tenke på før dere setter i gang?
- Ha et egnet lokale, med mulighet til å vise på stor skjerm.
- Den som skal holde aktiviteten må ha satt seg godt inn i aktiviteten, og må kjenne appen som skal brukes.
- Ikke ha for stor gruppe, prøv ut med f.eks 5-10 barn i hver gruppe.
- Be de som skal være med på aktiviteten om å laste ned appen på forhånd. Barnet må enten ha mobil eller nettbrett med seg. Hvis barnet bruker nettbrett som tilhører kommunen, kan det være vanskelig å laste inn nye apper. Alle appene vi foreslår her er gratis å laste ned.
- Etter at læringsaktiviteten er ferdig, ha gjerne et lite måltid sammen. Det kan også være smart å ha en fysisk aktivitet, leik e.l. på samme kveld. Dette avgjør dere selv.
- Aktiviteten kan vare i ca. 2 - 2,5 time.
Aktiviteter og mål
Last ned veilederen for å finne oppgaver. Med denne veilederen kan lokallag gjennomføre en kursaktivitet for sine medlemmer. Hvis aktiviteten ledes av en likeperson kan dere søke om likepersonsmidler for å gjennomføre den. Frifondsmidler kan også brukes dersom aktiviteten retter seg mot barn og unge. Ta kontakt med oss om dere har spørsmål!
Se alle filmene her: