Sofie Eline Finneid

Sofie Elise Finneid

Sofie Eline Finneid er 20 år og bor i Kilsund, en øy som ligger ut mot kysten mellom sørlandsbyene Tvedestrand og Arendal.

Sofie er ei sosial og aktiv jente som driver med jakt, trening og friluftsliv. Hun driver også med mer utradisjonelle aktiviteter som ekstremsport og konkurranseskyting.

Sofie har gått på idrettslinja, og vært ett år i Forsvaret, stasjonert på Bardufoss i Nord-Norge. Hun har valgt å bruke lengre tid i utdanningsløpet for å tilegne seg all nødvendig kunnskap for å fullføre og oppnå skole resultater hun er fornøyd med. I påvente av start på høyere utdanning jobber hun nå midlertidig på Skoringen.

Sofie har dysleksi og varamedlem nr. 1 i Dysleksi Ungdom sitt styre. Hun er også aktiv i Dysleksi Aust-Agder. Der hun har vært ungdomsrepresentant siden lokallaget startet i 2014. Sofie holder foredraget ”Motivasjon og mestring” for foresatte, elever og fagpersonell. Dette er i regi av lokallaget.

Hjertesaken til Sofie er at alle, og spesielt barn og unge, skal føle motivasjon og mestring i hverdagen og på skolen. Hun mener det er svært viktig for å ha en positiv utvikling og læring. Sofie mener også det er viktig med mestringsfølelse for å styrke selvfølelsen og selvtilliten for alle mennesker og kanskje spesielt for de som jobber litt ekstra i motbakke, som for eksempel vi med DDS. Sofie har selv kjent på hvor viktig mestring har vært for livslysten og livsgleden, og hvor viktig det har vært å ha motiverende drømmer, dette har vært viktig for å mestre hverdagen og skolearbeidet. Dette fokuset har gitt henne troen på at alle kan utdanne seg til det de har lyst til og at alle kan nå sine drømmer.

Skriv ordet på hva du leter etter og trykk på enter

X
X