Startet værselskap

Help
Siri Kalvig
Siri Kalvig

Denne artikkelen er mer enn to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Siri Kalvig (46) begynte som “vær-dame”. Deretter startet hun det som nå er en av verdens største kommeriselle leverandører av værtjenester.

Selskapet har rett og slett gjort suksess med å varsle konsekvensene av været. De har nå 22 kontorer i 16 land, og nærmere 400 ansatte. Hovedkontoret er i Bergen.

Kalvig fikk kjendisstatus allerede i 1992, da hun begynte som værmelder for TV 2. Seks år senere startet hun det som nå heter StormGeo. Hun investerte 95 000 kroner i selskapet som var eid av TV2. I 2011 solgte hun mesteparten av aksjene sine til 1.5 milliard kroner. Etter dette utvidet selskapet ytterligere. De leverer nå avanserte støttesystemer til beslutningstagere til værkritiske operasjoner innen mange bransjer.

Siri fikk dysleksidiagnose på ungdomsskolen. Hun hatet spesielt bokmål og sidemål. Hun hadde ikke en eneste time med språk utover dette heller. Hjelpemiddelet Siri fikk, var en blyant. Det var ikke stort, men det utgjorde en positiv forskjell for henne. Det ga henne mulighet til å viske ut det hun hadde skrevet feil, fremfor å kaste det.

Siri har ikke alltid villet bli meterolog. På et tidspunkt flyttet hun til Frankrike for å bli danser.

Hun begynte også å studere astronomi.

– Det var en av fordelene ved å streve med å lese og skrive. Jeg tok alt jeg kunne av realfag.

Hvis hun skal gi råd til andre, om hva de bør bli, så er det nettopp dette.

– Finn ut hva du synes er gøy, og sats på det.

Les mer: