Horten kommune dysleksivennlig

Hele Horten er blitt dysleksivennlig

Tidligere denne måneden godkjente landsstyret i Dysleksi Norge alle skolene i Horten kommune som dysleksivennlige.

– Jeg vil gratulere Horten kommune med at alle skoler er blitt dysleksivennlige. En god og godt forankret beslutning på skoleeiernivå og godt gjennomført av alle skoler med alle ansatte, sier Knut Rinden, leder i Dysleksi Norge.

Granly skole

Foto: Alexander Svanberg/Horten kommune

Skoler som ønsker å bli dysleksivennlige, kan delta på kurs i regi av Dysleksi Norge for å få hjelp til å komme i gang med prosessen.

Horten kommune har i flere år jobbet målrettet med å få til dysleksivennlig praksis på alle skoler. Kommunen ligger i Vestfold og har 11 skoler. Det har vært gjort et godt arbeid med planverk, kompetanseheving og ikke minst praksisendring i klasserommet. Det å bygge felles praksis tar tid, og det kreves tydelig ledelse. I arbeidet har det vært et tett samarbeid mellom skolene, kommunens ledelse og  PPT.

– Skolene har tatt godt imot veiledning fra oss i Dysleksi Norge, og vi gleder oss til å følge kommunen videre. Siden Haram kommune nå er en del av Nye Ålesund, blir Horten kommune den eneste kommunen der alle skolene er på listen over dysleksivennlige skoler. Gratulerer! sier pedagogisk rådgiver i Dysleksi Norge Åsne Midtbø Aas.

Flere fagkurs fra Dysleksi Norge:

Skriv ordet på hva du leter etter og trykk på enter

X
X