In Tilpasset opplæring

Statped samarbeider nå med NLB (Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek) om distribusjon av skolelydbøker gjennom en felles løsning. Skoler melder inn elever som lånere i Statped skolelydbok. Som lånere der får elevene også lånerett hos NLB. Det eneste lærere må gjøre er å bekrefte at elever har lesevansker på www.statped.no/skolelydbok/bli-laner. Merk: Alle skoler må registrere seg på nytt i år, siden det er ny løsning. Foresatte kan også melde inn barna.

Når elever er meldt inn så kan de selv laste ned bøker i Lydhør-appen eller på Min side på www.statped.no og www.nlb.no. Det beste er å søke på ISBN-nummer.

Ordningen gjelder for elever på grunnskolen og videregående. Elever som alt har tilgang til lydbøker gjennom NLB kan laste ned bøker som vanlig. I tillegg kan de altså nå laste ned skolebøker fra Statped i den samme løsningen.

Eleven kan selv søke etter, låne og levere inn sine bøker.

Lærere har også tilgang så de kan hjelpe elever som ønsker med å få tak i de riktige skolebøkene.

Finner du ikke boken du vil ha? Da kan du sende ditt ønske på e-post til skolelydbok@statped.no. De lager mange nye titler hvert år.

Har du spørsmål? Kontakt Statped på telefon 02196 (spør etter skolelydbok) eller send e-post til skolelydbok@statped.no.

Skriv ordet på hva du leter etter og trykk på enter

X
X